Vacature muzikanten

Wij zoeken trombonisten, bugelisten en hoornisten!

Ook andere HaFaBra muzikanten zijn van harte welkom te reageren op deze vacature.

  

Speel jij trombone, bugel of hoorn (of een ander HaFaBra instrument)? Speel je graag in een orkest? Wil je bij de gezelligste muziekvereniging van Zuid-Holland spelen? Speel je graag voor een volle zaal? Ben je tussen de 0 en 100 jaar? Heb je een brede muzikale interesse, van klassiek tot licht en van Strauss tot Queen? Reageer dan vandaag nog op deze vacature!


Excelsior

Excelsior is een bloeiende vereniging met meer dan 90 leden die met plezier muziek maken in één van de orkesten. Wij vinden dat muziek maken pas echt leuk wordt als je met elkaar muziek maakt. De leerlingen spelen daarom ook zo snel mogelijk mee in het SMS orkest om daarna via het Klein Orkest door te kunnen groeien naar Het Orkest. Voor de slagwerkleerlingen geldt ook dat zij al snel starten bij de Junior Slagwerkgroep om door te kunnen groeien naar de Slagwerkgroep. Meer informatie vind je in onze uitgebreidde brochure.

Naast muziek is Excelsior ook een vereniging waar leden zich thuis voelen en hun sociale leven onderhouden. Een ander belangrijk doel van de vereniging is om het publiek een avond uit te bezorgen. Publiek komt niet naar een “uitvoering” maar naar een concert. We zijn ondernemend in het zoeken naar nieuwe concepten en producties. Ons publiek moet met een goed gevoel naar huis gaan.


Het Orkest

'Van Strauss tot Queen, van Amadeus tot Adele... Ons Orkest is van alle markten thuis! We spelen met passie op één van de hoogste niveaus in de Nederlandse amateur-muziekwereld. En dat is geen toeval: de vijftig muzikanten van het orkest hebben allemaal een gedegen muzikale opleiding. Voor toelating is een diploma op B- of gelijkwaardig niveau nodig en een positieve beoordeling van met name de dirigent.

Het repertoire is gevarieerd en eigentijds en wordt steeds aangepast aan de gelegenheid waar het orkest zich presenteert. Bij het traditionele nieuwjaarsconcert is repertoire doorgaans redelijk klassiek (Strauss mag daar eigenlijk niet ontbreken) met een knipoog naar het 'lichtere' repertoire, maar tijdens andere concerten kan juist het lichtere repertoire overheersen met bekende werken van pop-bands als Queen. Jaarlijks worden vele optredens verzorgd, uiteenlopend van de begeleiding van Koningsdag tot concerten op een muziektent of marktplein, en volledig verzorgde concerten in een kerk of theater (zoals de Kerst Sing-In en het Nieuwjaarsconcert). Bekijk ook eens ons Youtube kanaal om een indruk te krijgen!


Wat wij zoeken


Wat wij bieden


Procedure

Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar info@excelsiorpapendrecht.nl of vul het contactformulier en wij zullen contact met je opnemen.

Om toegelaten te worden tot Het Orkest vragen we je om ‘voor te spelen’ voor de dirigent, de concertmeester en de sectieleider. Uiteraard is het mogelijk om voorafgaand aan het proefspel eerst enkele repetities mee te spelen om kennis te maken met Excelsior.