Ruud Welle

Ruud Welle studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en Enschede en heeft als freelance trombonist veel ervaring opgedaan bij diverse professionele orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Residentie Orkest en Metropole Orkest. Daarna is Ruud vele jaren werkzaam geweest als solo trombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en is sinds 2007 werkzaam als Manager/Producer bij de Marinierskapel, waar hij tevens de presentatie van de concerten voor zijn rekening neemt. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als dirigent bij verschillende (semi-professionele) orkesten zoals Gouda's Harmonie de Pionier, De Harmonie Barneveld, Excelsior Wassenaar en Politie Harmonievereniging Hermandad in Rotterdam.

In 1996 heeft Ruud het Dutch Symphonic Wind Orchestra (DSWO) opgericht, waarvan hij naast dirigent ook organisator is. Dit orkest wordt jaarlijks door muzikanten uit alle uithoeken van Nederland gevormd en verzorgt 2 concerten in Nederland en gedurende een week in juli diverse concerten in Noord-Frankrijk. In het ca. 80 muzikanten tellende orkest spelen elk jaar ook diverse muzikanten van Excelsior mee.

Door zijn gedrevenheid, energie en positieve instelling weet Ruud mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om het beste uit zichzelf en uit de groep te halen. Dat geldt ook voor het orkest van Excelsior. De muzikanten worden uitgedaagd de lat steeds te verleggen en zo ook de persoonlijke grenzen te verkennen. Dit resulteert in een uitdagende beoefening van hun muzikale hobby, en een steeds hoger nivo van de muzikanten en van het orkest als geheel.

Afbeelding van Ruud Welle