‘Excelsior Tutti Colore’, kleurrijk orkest voor kinderen

17-02-2017 In het kader van de campagne ‘Aandeel in elkaar’ van de Rabobank Drechtsteden, heeft Excelsior als één van de winnaars in de categorie Cultureel een cheque in ontvangst mogen nemen, voor het project ’Excelsior Tutti Colore’.

‘Excelsior Tutti Colore’ is een nieuwe vorm van muziekonderwijs voor kinderen van groep 5 en 6 van de basisschool, dat eind maart 2017 van start gaat en voor de deelnemers volledig GRATIS is. De kinderen krijgen 6 klassikale lessen op woensdagavond (18.30 – 19.15 uur), waarin zij leren spelen op een felgekleurd kunststof blaasinstrument zoals trompet, bariton of trombone, dat voor de looptijd van ‘Tutti Colore’ gratis in bruikleen wordt gegeven. Meteen vanaf de eerste les wordt gezamenlijk muziek gemaakt in het ‘Tutti Colore’ orkest, een kleurrijk orkest dat de kinderen een uitstekende kans biedt om kennis te maken met muziek en met het musiceren in groepsverband. Het project ‘Tutti Colore’ wordt afgesloten met een optreden tijdens het jeugdconcert in De Palm op 20 mei as.

Er is plaats voor max. 16 leerlingen en er zijn geen kosten verbonden aan ‘Tutti Colore’. De ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5 en 6 kunnen zich hier gratis aanmelden, waarna meer informatie per email volgt. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.