Excelsior-bestuurslid Jaap Romijn krijgt koninklijke onderscheiding

26-04-2022 Op 26 april heeft Jaap Romijn, bestuurslid bij Muziekvereniging Excelsior Papendrecht, het welbekende lintje mogen ontvangen van waarnemend burgemeester Jetten. 

Dat Romijn onlosmakelijk is verbonden aan Excelsior blijkt wel uit zijn 61 jaar lange lidmaatschap. Maar dat niet alleen. Dhr. Romijn zet zich al minstens even lang met ziel en zaligheid in voor deze meer dan 100 jaar oude oer Papendrechtse vereniging. Sinds 2014 is Jaap toegetreden tot het bestuur van Excelsior. Naast de reguliere bestuurstaken en vergaderingen valt sindsdien het gebouwbeheer en onderhoud onder zijn verantwoording. Onder zijn bezielende leiding is al menig grote verbouwing uitgevoerd. Van het plaatsen van wanden en creëren van nieuwe ruimtes tot een complete renovatie van de barruimte en de bouw van een nieuwe bar inclusief zelf getimmerd meubilair. Niets is voor dhr. Romijn te gek. De meest recente klus is het opbouwen van een jeugdhonk binnen het verenigingsgebouw.

Naast dat ‘Jonge Jaap’ (want zo staat hij bekend binnen de vereniging om de simpele reden dat Jaap Romijn de jongste Jaap bij Excelsior is) veel klussen zelf uitvoert stuurt hij hierbij ook andere vrijwilligers aan binnen de vereniging. Zo neemt hij al jaren de organisatie van de NL-doet dag binnen de vereniging onder zijn hoede. Hij weet ook de jeugdleden te bereiken, bijvoorbeeld bij het verven van het eerder genoemde jeugdhonk.

“Bij nagenoeg elke activiteit van de vereniging kunnen we op Jaap rekenen”, aldus secretaris van Excelsior, Janneke Lagendijk. “Het op- en afbouwen van de rommelmarkt; Jaap is er om 5 uur in de ochtend en gaat pas weg als het hele plein weer netjes is. Voor concerten draagt Jaap eraan bij dat alle benodigdheden netjes op het podium staan en neemt na afloop pas plaats aan de bar als alle spullen ook weer veilig terug zijn in het verenigingsgebouw. Sjouwen met letterlijk honderden dozen met boeken voor de rommelmarkt; Jaap staat voor de vereniging klaar. “En”, zo vervolgt Lagendijk, “dit is nog maar de korte samenvatting van wat Jaap allemaal voor Excelsior doet. Er zijn nog veel meer activiteiten op te noemen die plaats kunnen vinden dankzij de onuitputbare inzet van Jaap”.

Naast al zijn vrijwilligerswerk voor Excelsior voert dhr. Romijn ook nog vrijwilligerswerk uit voor andere organisaties. Bewonderenswaardig en een voorbeeld voor velen! “Zoals al eerder genoemd; Jaap is onlosmakelijk verbonden met Excelsior. Hij is een vrijwilliger waar we op kunnen bouwen en waar we als vereniging trots op zijn!”, sluit Lagendijk af.