Het Groot Orkest van Excelsior presenteert ‘A Magical Christmas'

15-11-2021 Het laatste concert van Het Groot Orkest van Excelsior uit Papendrecht dateert alweer van 20 juli 2020. Zelfs het nieuwjaarsconcert, een vaste traditie voor veel theaterbezoekers en het orkest, kon dit jaar niet doorgaan. Maar na lange afwezigheid als gevolg van corona zijn ze dan eindelijk terug in het Theater.
   
Op 18 december 2021 presenteert Het Groot Orkest van Excelsior ‘A Magical Christmas’. Geen standaard kerstconcert maar een ware theateravond waarin het orkest onder leiding van maestro Ruud Welle je onderdompelt in een heerlijk kerstgevoel. “Het is sinds lange tijd dat we weer echt een concert kunnen geven en we willen daarom iets bijzonders doen”, verteld Alex Romijn, concertmeester van het orkest. “Hoewel een kerk een logische plek is voor een kerstconcert hebben we er deze keer voor gekozen om deze show in het theater te programmeren. We hebben dan veel meer mogelijkheden met licht, geluid en andere techniek om echt goed uit te pakken”, vervolgt Romijn.
   
Het orkest staat erom bekend dat zij met een keur van artiesten optreden en daar is dit concert geen uitzondering op. Zanger Roman van der Werff (bekend van o.a. ‘Op Zoek Naar Zorro’ en de musical ‘The Sound Of Music’) en het koor Anthem, beiden geen onbekenden van het orkest, maken hun opwachting deze avond. Daarnaast zal ook zangeres Tessa Bons te zien en te horen zijn samen met het orkest deze avond. Romijn verteld hierover; “alleen nummers met het orkest spelen op zo’n avond vinden we niet voldoende. We willen theater maken. Het mag nooit saai worden of langdradig aanvoelen. Dan doen we door uit te pakken met licht, geluid, video maar ook door steeds samenwerkingen met andere artiesten aan te gaan. En ervaren we een click, zoals bij Roman en Anthem, dan nodigen we zo’n artiest vaker uit. Maar we willen ook altijd weer iets nieuws toevoegen. Dan is dan ook de reden dat we ook Tessa Bons hebben gevraagd. Bijkomend voordeel is dat je automatisch veel muzikale afwisseling hebt in het programma”.
   
‘A Magical Christmas’ vindt plaats op 18 december om 20:15 uur in Theater de Willem in Papendrecht. Kaarten kosten € 17,50 per stuk en zijn online te koop of aan de kassa van Theater De Willem.