Muziekles bij Excelsior

Bij Excelsior ben je op de juiste plek om een instrument te leren spelen. Dat is niet alleen super leuk, maar je wordt er ook super slim van. Een instrument leren spelen is namelijk heel erg goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Echt waar, google maar!

 

Zowel kinderen als volwassenen kunnen een instrument leren bespelen door muziekles te volgen bij Excelsior. Naast het beheersen van het instrument ligt de nadruk op het plezier in muziek maken en voorbereiding op spelen in een orkest. Leerlingen spelen daarom al zo snel mogelijk mee in het SMS Orkest (Starten-Met-Samenspel) of de Junior Slagwerkgroep. We zeggen niet voor niets, ‘It’s time to play!’

 

“Een goede opleiding door professionele docenten vind je bij Excelsior”

 

Na de eerste kennismaking met samen spelen zullen blaasmuzikanten doorstromen naar het Klein Orkest (dit meestal na het behalen van het A-diploma) met als uiteindelijke doel Het Orkest van Excelsior. Einddoel van alle slagwerkers is doorstroming naar de “Grote” Slagwerkgroep. Omdat de orkesten ook niet zonder slagwerkers kunnen, is het daarnaast ook mogelijk om via het SMS en Klein Orkest door te stromen naar Het Orkest van Excelsior als orkestslagwerker.

Bij Excelsior kun je les krijgen op verschillende instrumenten

Koper

Trompet / Bugel / Hoorn / Bariton / Trombone

Saxofoon

Sopraan saxofoon / Alt saxofoon / Tenor saxofoon / Bariton saxofoon

Slagwerk

Snare / Melodisch slagwerk / Percussie / Steeldrum