Muziekles bij Excelsior

Kinderen en volwassenen kunnen een instrument leren bespelen door muziekles te volgen bij Excelsior. Naast het beheersen van het instrument ligt de nadruk op het plezier in muziek maken en voorbereiding op spelen in een orkest. Leerlingen spelen daarom al zo snel mogelijk mee in het SMS Orkest (Starten-Met-Samenspel) of de Junior Slagwerkgroep.

   

Een goede opleiding door professionele

docenten vind je bij Excelsior”

   

Na de eerste kennismaking met samen spelen zullen blaasmuzikanten doorstromen naar het Klein Orkest (dit meestal na het behalen van het A-diploma) met als uiteindelijke doel Het Orkest van Excelsior. Einddoel van alle slagwerkers is doorstroming naar de "Grote" Slagwerkgroep. Omdat de orkesten ook niet zonder slagwerkers kunnen, is het daarnaast ook mogelijk om via het SMS en Klein Orkest door te stromen naar Het Orkest van Excelsior als orkestslagwerker.

   

Bij Excelsior kun je les krijgen op verschillende instrumenten:

  • Hout: saxofoon (sopraan, alt, tenor en bariton saxofoon)

  • Koper: trompet, bugel, hoorn, bariton, trombone, bas

  • Slagwerk: snare, melodisch slagwerk, percussie

  

De instrumenten hierboven maken allemaal deel uit van het orkest. Op dit moment is er binnen de orkesten van de vereniging vooral behoefte aan hoorn, bugel, trombone en bariton leerlingen.

    

   
   

Waarom muziekles bij Excelsior?

Bij Excelsior is muziekles meer dan muziek maken alleen. Natuurlijk krijg je kwaliteitslessen van professionele docenten, maar daarnaast ben je lid van een vereniging. Dat betekent dat je ook mee doet aan sociale activiteiten en vaak vrienden voor het leven maakt.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Je kunt je zoon/dochter of jezelf het hele jaar door inschrijven voor muziekles. Vul het contactformulier in en geef daarop aan dat je geïnteresseerd bent in muziekles. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Je kunt ons ook bellen of e-mailen.

Wat kost het?

Leerlingen betalen naast de contributie maandelijks ook lesgeld. Klik hier voor onze actuele tarieven.