Liefde voor muziek

Het is pure passie.

Een liefde die we niet kunnen en willen ontkennen.

We voelen het bij de eerste klanken van onze favoriete stukken en ervaren het wanneer we onze instrumenten beroeren.

Het zit in iedere vezel van ons lichaam.

We staan ermee op en gaan ermee naar bed.

Een zinderende drang om te spelen.

Om samen muziek te maken.

Want…

Muziek verbindt, Excelsior verenigt!

Maak kennis met Excelsior

Muziekvereniging Excelsior, opgericht op 20 juni 1920, is een bruisende vereniging en is zeer actief in én betrokken bij de Papendrechtse en de regionale cultuur. Door de opzet met diverse afdelingen biedt Excelsior voor ieder wat wils. Onder ‘afdelingen’ vind je meer informatie over de afzonderlijke groepen.

Excelsior is een bloeiende vereniging met meer dan 90 leden die met plezier muziek maken in één van de orkesten. Wij vinden dat muziek maken pas echt leuk wordt als je met elkaar muziek maakt. De leerlingen spelen daarom ook zo snel mogelijk mee in het SMS orkest om daarna via het Klein Orkest door te kunnen groeien naar Het Orkest. Voor

de slagwerkleerlingen geldt ook dat zij al snel starten bij de Junior Slagwerkgroep om door te kunnen groeien naar de Slagwerkgroep. Voor de slagwerkleerlingen geldt ook dat zij al snel starten bij de Junior Slagwerkgroep om door te kunnen groeien naar de Slagwerkgroep.

Naast muziek is Excelsior ook een vereniging waar leden zich thuis voelen en hun sociale leven onderhouden. Een ander belangrijk doel van de vereniging is om het publiek een avond uit te bezorgen. Publiek komt niet naar een “uitvoering” maar naar een concert. We zijn ondernemend in het zoeken naar nieuwe concepten en producties. Ons publiek moet met een goed gevoel naar huis gaan.