“Echt Koper” is het koperblazersensemble van muziekvereniging Excelsior Papendrecht. De groep van 7 ervaren muzikanten, samengesteld uit de koperblazerssecties van de vereniging, deelt de passie voor het spelen van blaasmuziek op koperen instrumenten.

 

In 2022 was Corona (COVID-19) de beperkende factor voor het samen muziek mogen maken in groepsverband. Toen de strenge maatregelen versoepelden, zochten de 7 koperblazers elkaar op en begonnen voor hen uitdagende muziek te repeteren. Inspiratie voor de muziekkeuze is opgedaan bij een aantal Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse (professionele) blazersgroepen als: Da Blechhauf’ n, Berthold Schick & Seine Allgau 6, Innsbrucker Böhmische en Viera Blech. Ja, de lat is door de blazers hoog gelegd en vormt een geweldige stimulans om hard te werken aan de prestaties van de club.

“Echt Koper” kent de kleinst mogelijke samenstelling om alle partijen van de nummers te kunnen spelen:
– Trompet / Bugel 3 x;
– Trombone / Euphonium / Bastrompet 3x;
– Tuba 1x.

 

“Echt koper” biedt aanstormend talent binnen de vereniging de mogelijkheid de repetities bij te wonen en zelfs om mee te spelen. Doel is het enthousiasme van Echt Koper te delen en talentontwikkeling ruim baan te geven.

 

Het blazersensemble is beschikbaar om op uitnodiging optredens te verzorgen bij diverse evenementen, van feesttent tot concertzaal.

Repetitie:

Vrijdag (om de week)

Tijd:

20:00 - 22:30

Manager:

Marcel van den Bosch