In maart 2018 is Barrelbeat gestart, een nieuwe groep binnen Excelsior. Een enthousiaste club muzikanten die op gestemde oliedrums, van origine afkomstig uit Trinidad en Tobago, swingende muziek maakt met zonnige, Caribische klanken; onder meer calypso en soca, begeleid door drums en percussie instrumenten. Bekende titels uit het repertoire zijn Guantanamera, The hammer, Quando quando, Yellow bird, Cachita en Shake sonora. In juli 2018, vier maanden na de oprichting, heeft Barrelbeat op een zwoele zomeravond het eerste optreden verzorgd, dat met een staande ovatie werd beloond.

Barrelbeat biedt muzikanten en slagwerkers een unieke mogelijkheid om zich breder te ontwikkelen en ons koude kikkerland te verwarmen met een beetje Caribische zon. Net als in ieder orkest is er een verdeling in melodie, begeleiding en bas, daarom zijn er verschillende steeldrums.

 

Heb je zin om nader kennis te maken met de steeldrums of de ritmische begeleiding, kom dan een keer langs op de repetitie-avond en vraag naar Leon Verdoorn of Rutger Tromp, of neem contact op.

Repetitie:

Maandag

Tijd:

20:00 - 21:15

Manager

Leon Verdoorn