Muziek ABC

Let op: Helaas zitten de komende Muziek ABC lessen helemaal vol. Hou de website en social media in de gaten voor nieuwe lessen, of neem contact met ons op via het contactformulier.

Muziek maken is leuk én leerzaam! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat muziek niet alleen de creatieve ontwikkeling stimuleert, maar ook de cognitieve ontwikkeling. Kortom: muziek maakt slim. Daarom biedt Excelsior graag de Algemene Basis Cursus (ABC) aan. Een eerste kennismaking met muziek voor kinderen rond de leeftijd van groep 4. De cursus bestaat uit 8 basislessen en 10 vervolglessen.

   

Plezier staat voorop! 

 

   

De ABC is een zeer ruime en alles omvattende cursus waarbij we de kinderen een aantal basisvaardigheden bijbrengen. Onder andere noten lezen, de ontwikkeling van het gehoor, ritme, maat en klank komen uitgebreid aan bod. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met muziek en krijgen ze de ruimte hun talenten al op jonge leeftijd te ontdekken en te ontwikkelen!  

Heb je vragen over Muziek ABC? Stel je vraag via ons contactformulier. Je kunt ons ook bellen of e-mailen.

  

  

Klik hier om je GRATIS aan te melden voor muziek ABC!

     

Waarom Muziek ABC op jonge leeftijd?

Naast het dat muziek goed is voor de creatieve en cognitieve ontwikkeling, is ook gebleken dat muziek kinderen helpt bij hun sociaal emotionele ontwikkeling. Van muziek word je blij, melancholisch enthousiast of juist rustig. Muziekonderwijs leert kinderen deze gevoelens (her)kennen. Ook leert het hen luisteren, de oren te spitsen, muziek te waarderen en anderen te waarderen. Daarnaast geeft het een kijkje in de keuken van ons culturele erfgoed. Niet alleen door naar muziek te luisteren, maar vooral ook door zelf muziek te maken. 

Het ABC, daar zit muziek in! 

Wanneer vinden de lessen plaats?

De muzieklessen vinden plaats op woensdagavond van 18:30 tot 19:15. De muzieklessen worden gegeven in het verenigingsgebouw van Excelsior, Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. De cursus bestaat uit 8 basislessen en 10 vervolglessen.

Wat kost muziek ABC?

Muziek ABC is volledig kosteloos. Excelsior biedt deze lessen gratis aan om zo ieder kind in Papendrecht toegang te geven tot een eerste kennismaking met muziek.